9 Eylül 2007 Pazar

La Notte Bianca

Cumartesi aksami ilk defa Roma'nin unlu Beyaz Gece'sine sahit olduk...
Ben etkilendim aslinda Roma'nin merkezinde sayisiz konser alani, sayisiz gosteri ayarlanmis. Her yer insan seli... Butun dukkanlar, restoranlar sabaha kadar acik..Bodrum'un barlar sokagindan beter:) Yerlisi, yabancisi.. Herkes cikmis sokaga, ellerinde program takipte..

Gece 22:00 den sonra butun tasima araclari ucretsizdi. Bizim hedefimiz Piazza Venezia'da yapilacak tango showuna yetismekti. Saat 20:30 gibi evden ciktik, metroyla Colosseo'ya vardik, ordan insan seliyle birlikte Piazza Venezia'ya dogru yuvarlandik. Gozlerim heryerde bizim seyyar koftecilerden, simitcilerden, misircilardan aradi durdu.. Ben de normal degilim tabi:) Dedim ah simdi Istanbul'da olsak..Sonra seyyar araclarda olmasa da bufelerin onunde hamburger koftesi pisirdiklerini, sokaklarda legenler icin bira ve su saatiklarini da gordum de rahatladim:)

21:00 de programladiklari Tango gosterisi 22:30da basladi. Orkestra sahaneydi. Danscilar orta karar, fakat ustunde konusulmasi gereken ve hepimizi agzi acik birakan esas olay, danscilarin g-string ile sahneye cikmalariydi. Hayatimda ilk defa bir tango gosterisinde boyle ucuz , basit ve anlamsiz kiyafetlerle karsilastim.
Tango gosterisinin rezaletinden sikilip birkac konser gezelim dedik, onlarda pek eglendiremedi bizi.. Konserlerin kalitesi de asagilarda geziyordu. En son kendimizi bir bara atip birseyler ictikten sonra bir de Eur'da yapilacak havai fisek gosterisine gidelim dedik. Oda 22.30daydi ama nasilsa gec baslar dedik, dogru tahmin etmisiz saat 12:30 da gosteri basladi. Biz yorgunluktan golun ustunden seyredemedik ama yaklasik 30 dakika surdu patlamalar..
Sonuc olarak organizasyon dolu ama icerik olarak bostu. Tabi ortam cok renkli ve hareketli oldugundan benim yinede hosuma gitti. Seneye bir daha giderim kesin:)

4 yorum:

B5 dedi ki...

Görmeyeli ne kadar cok yazmissin. Hepsi de ilgi cekici konular!
La notte Bianca'yi bu sene Roma'da kacirdim. Gecen sene Paris'tekindeydim. Roma kesinlikle cok daha güzeldi :(...
En asagidaki resim cok sevimli!!
Sevgiler,

ps: Sen de mi tango seversin :).. Kiyafetlere cok guldum. O kadar kotu mu dansediyorlardi ki x seyirciye ihtiyac vardi :P...

Oyku dedi ki...

Pariste hediyelik esya pazarlari cok daha guzel oluyor, Romadakilerde klasik sacma sapan seyler vardi. Ama yine de kalabalik filan hakkaten guzeldi.
Ben tangoyu hem dinlemeyi hem yapmayi severim, ama son yillarda partnersizlikten oldukca ara verdim:(

Esra dedi ki...

Heryerin kapali oldugu haftalardan sonra daha da ilginc olsa gerek.
:-)
Harika gorunuyorsunuz fotograflarda.

Oyku dedi ki...

tesekkur ederiz, hakkaten hostu.. Tabi bu faaliyetlerden buraya en az ayda bir lazim da... Kim sabahlara kadar caliscak burda ayda bir gece:)