27 Mart 2007 Salı

Biz nerelerde ev aradik?

Istanbul`da daha once sirasiyla Goztepe, Cihangir, Macka ve Serencebey`de oturdum. Roma`da oturmayi dusledigimiz yer de yine merkeze yakin, isyerlerimize arabasiz da ulasabilecegimiz, supermarket harici alisveris yapabilecegimiz, arkadaslarimizi davet edebilecegimiz ufak bir balkonu olan 2 oda bir salon bir evdi.
Bir Cumartesi ve pazarimizi arkadaslarimizin onerdigi bolgeleri gezmeye ve bize uygun olan sokaklari not almaya harcadik. Tabi bu haftasonunu gerceklestirmeden once kendimize uzun zamandir planladigimiz gibi tasinabilir yol bulucu yani TOMTOM ONE EUROPE aldik. Bir suredir arastiriyordur ve Avrupa hariasini da kapsayanlar arasinda en iyisinin bu marka olduguna karar verip kendimize hediye ettik. Zaten onsuz gezmek imkansiz olacakti.

Kazanan bolgeler soyle:
· Monteverde : Nuovo: Bizim favori bolgemiz oldu. Oncelikle cok yesil ve cok sakin bir yer. Evlerin neredeyse hepsi en fazla 4 katli. Cogu bahceli yada genis balkonlu. Sehrin icine Piazza Argentina`ya varan tren burdan geciyor. Ayrica haftaici ve cumartesi gunleri kurulan bir sabit pazari da var.
Vecchio: Monteverde Nuovo`dan biraz daha rahatsiz buranin ulasimi ama yinede bazi bolgeleri eger cok uzaklasmazsaniz yurume mesafesinde trene ulasim kolayligi sagliyor. Villa Pamphili ozellikle buyuk bir parkin yakinlarinda oldugundan yesilligi bol ve huzur dolu. Bir de Quattro Venti bolgesi var , buradaki tren istasyonu yine bu bolgedeki evleri kolay ulasilabilir hale getiriyor.
· Garbatella: Burasi bana gore Hansel & Gratel masallarinin gectigi buyulu bir yer. Aslinda cok vakit gecirme sansim olmadi ama sokaklarinda dolasirken sanki gozlerini kapatipbir daha acsan kendini biskuvilerle kapli evlerin arasinda bulacakmissin gibi geliyor. Gercekten buyulu bir havasi var. Fakat aciklidir ki eger ogrenci degilseniz maalesef size burda ev yok!! Biz arkadalarimiza sectigimiz bolgeler arasinda Garbatella`yi da sayarken daha basinda soylemislerdi orda hic ev yok, bulmaniz imkansiz gibi birsey diye. Hakikaten gormeye gidebilecegimiz bir ev bile bulamadik ne yazikki. Buyulu olmasinin disinda ulasimi da cok kolay. Garbatella Metro duragi adi ustunde burdan geciyor.
· San Giovanni: Bu bolge sectigimiz digger bolgelere gore aslinda en az yesili olan bolge. Fakat neredeyse her sokagi metro istasyonlarina yakin oldugu icin oturmak icin cok rahat olabilir. Bazi sokaklarindaki evleri cok guzel balkonlari ve teraslari var. Bu bolgede baktigimiz ilanlarda mobilyasiz ev yuzdesi biraz daha fazlaydi.
· San Paolo: Burasi universite bolgesi imis, biz yeni kesvettik. Fiyatlari gayet uygun ve ortami cok guzel, bir cok bar, restoran var, olabildigince de yesil aslinda. Buranin da bizim acimizdan problemi esyali kiraliklarin bol olmasiydi. Gerci pek ev bakmaya vaktimiz olmadi burada ama bolge olarak cok begendik.
· Piramide—Testaccio: Aslinda dusununce Roma`da bunca guzel yer varken neden adi bile duyulmamis yerlerden bahsediyorsun diyenleriniz olabilir. Hemen aciklayayim.. Roma`nin bilinen turistik bolgelerinde 30 metrekarelik esyalik kiralik evlerin kiralari 1500 eurodan basliyor da o sebepten.. Piramide Roma`nin en renkli bolgelerinden biri olan Testaccio ile komsu. Bilmeyenler icin Piramide de bir ana metro istasyonu bir deniz tarafina giden tren istasyonu, bir de direk havaalanina giden tren istasyonu bulunuyor. Yani cok merkezi. Buranin kusuru da cok islek bir cadde olmasi.Gunduz pencerenizi acinca araba sesinden kendinizi duyamayabiliyorsunuz. Artilarini ve eksilerini iyi hesaplamaniz gerekli. Bizi sorarsaniz biz burada oturmayi sectik, hem hareketli sosyal hayata yurume mesafesi, hem Roma kalintilarina 10 adimda ulasabilme mutlulugu, hemde tabiki tum ulasim araclarinin emrimize amade olmasi. Gelecek olan arkadaslarmiz ve ailelerimiz de boylece zorlanmadan turist hayatlarini yasayabilecekler, buda baska bir artisi tabiki. En guzeli de ben isime bir tren ve kisa bir otobus yolculugu ile ulasacagim. Secim size kalmis, bizden bu kadar!!

2 yorum:

f.e.g dedi ki...

Selamlar.

Ben erasmusla italyaya gidiyorum ekim gibi. Bi kaç araştırma yaparken blog unuza rastladım ve tamda aradığım konuyu buldum aslında..:)

Sizinle daha detaylı konuşmak isterim eğer mümkünse.. Nasıl iletişim kurabiliriz? Ya da burdan yazmaya devam edeyim mi??

Çok teşekkürler şimdiden..:)

Oyku dedi ki...

Merhaba f.e.g,
oyku.yener@gmail.com'dan yazabilirsin