18 Nisan 2007 Çarşamba

Hesap actirma eziyeti

Sevgili sirketim bu hafta kendi adima bir hesabim olmazsa maasimi yatirmamaya karar verdiginden, dun tipis tipis gidip hesap actirmam gerekti.

Evraklara baktik internetten toparladik sabahtan girdik siraya.Evraklarda eksik olmaz mi tabi ki vardi. benim vergi numaram saglik karnemin uzerinde yazdigindan oldugunu biliyoruz, ama aslinda kredi karti formatinda bir kartin elimde olmasi lazimdi. Bana hic vermediler, yada gonderdiler de bana ulasmadi. Sonuc olarak vatandas olmadigim icin o kart olmadan bana hesap acamazlarmis.

Tamam dedik alalim karti da nerden ne kadar surer? Bize bu hesap acil lazim. Agenzia entrate denen yerden talep edince 5 dakikada veriyorlarmis. Yani aslinda gecici bir belge veriyorlarmis, banka da o belgeyle bana hesap acarmis. Neyse dedik bari hemen gidelim. Kapisina bir geldik ki insan yigini kapida birbirini eziyor. Aradan girip bir numara almayi becerdim ancak verdikleri numara 97, o an baktiklari kisinin numarasi 22.... Evraklari alip cikip ise geldim mecburen.

Bu sabah evraklari tamamlamis olarak, ki aslinda bir kagit dolduruyorsun bir de kimlik fotokopisi veriyorsun, 08:30da kapilarina dikildim. Bu sefer 48.sirayi alabildim. Problem su ki, ilk kimligini ve saglik karneni verdiklerinde soylemiyorlar ama senin gidip verdikleri vergi numarasini isletmen gerekiyormus. O yuzden bana hic vergi numarasi karti ve saglik karnesinin yenisi gelmemis.

Neyse ben gecici dokumani aldim saat 10:00 civarlarinda. Bu dokumanla hem hesap actirabilecegim hemde saglik karnesi icin basvurabilecegim. Ancak saglik karnesini oturumumun oldugu yerden yaptirmam gerekiyormus. Yani kimbilir ne zaman. Bir daha Venedige gittigimiz zaman ancak.

Doldurulmasi gereken kagidin kopyasi bende var, isteyen mail atabilir. Aslinda internet sitesinden de basvuru yapilabiliyormus ama birkac hafta aliyormus cevap gelmesi. Acelesi olan tipis tipis siraya girmek zorunda...

2 yorum:

AycA dedi ki...

Canım benim sadece Bizim ülkemizde eziyet değilmiş yani bu işler..:)

SOBELEDİM SENİ SİTEME BAK :) heheh..
3X3 sobesi .. 3 güniçinde 3 tarifi aşağıda gördüğün sorularla cevaplayacak ve sende 3 kişiyi sobeleyeceksin..hadi kolay gele..:)

Oyku dedi ki...

O ne demek yaaa!!! ne ise yariyomus madem bu sobeleme??