27 Ağustos 2007 Pazartesi

Haftasonu

Haftasonu belki de cumartesi dogum gunum olmasi sebebiyle cok eglenceli ve huzurlu gecti. Ben dogum gunlerine ozen gostermeye calisirim, hatirlayabilmek icin ozen gosteririm. Ama kendiminkine gelince sira neden bilmem satafatli kutlamalar istemem hic. Gecen sene 30'uncu yas gunumu kutlamak icin bir parti yaptik ve sanirim hatirladigim tek parti oldu bu. Benim balik hafizam beni yaniltmiyorsa tabiki...
Bundan sonra bir de 40 yasimda filan yaparim belki.
Bu dogumgunumde sessiz sakin ve huzurluydu, tam benim sevdigim gibi.. Ben seviyorum diye esim Roma'nin en iyi Cin lokantalarindan biri oldugunu ogrendigimiz Hang Zhou'ye goturebilmek icin butun telefon basinda rezervasyon yapmaya ugrasti. Ancak surekli mesgul caldigindan gidelim restorana, kapida isim yazdirir bir aperatif almaya filan gideriz dedik. Restorana bir geldik ki kapi duvar.
Italya'nin Ferragosto'sunu bilmeyenler icin:
Ferragosto 15 Agustos'ta sadece Italya'da kutlanan bir bayram.Kutlanan baska bir yer varsa lutfen bana yazin:) Antik caglardan gunumuze kalmis, Roma'da dogdugu soylenen bir hasat bitimi kutlamasi. Yaz aylarinin bitmesi,ciftcilerin satis yapmaya baslamalari ve calismalarinin sonunda dinlenmeye baslayacak olmalari kutlaniyor.
Benim bugune kadar gordugum tek kutlama Italya'da hayatin en az 2 hafta sureyle durmasi, supermarketlerin, sinemalarin, restoranlarin, barlarin ve dukkanlarin kapanmasi, tatile girmesi oldu. Yani en azindan buyuk sehirlerde Ferragosto kutlamasi diye adlandirilan sey herkesin tatile gitmesi demek.Isyerleri bile zorunlu tatil veriyor calisanlarina ve kapaniyor. Sehir bosaliyor, ferragostodan haberi olmayan ve italyaya bu donemde gelmek hatasini yapan turistlerle basbasa kaliyor.
Iste bizim Cin restorani keyfimiz de boylece Ferragosto'ya yenik dustu. Tabi ki baska restoranlar da vardi acik ama biz o kadar istemisiz ki Cin yemegi canimiz baska yere gitmeyi cekmedi. Ve sonucta kendimizi klimali sirin bir bar'a atip soguk iceceklerimizi yudumlayarak dogum gunu kutlamami tamamlamis olduk:)

4 yorum:

AycA dedi ki...

bu ferragosto eski işimde işime geliyordu benim:) 1 ay tatil yapıyordum yıllık izinlerimide alarak :)))ahh ahh

Oyku dedi ki...

Valla ben sinir oluyorum, bu aksam dusunuyorum mesela acaba domates alacak acik market bulur muyum diye. Herhalde artik acmislardir diyorum. Yada umuyorum, evin kosesindeki japon restorani bile kapali, sadece pizzacilar acik bu memlekette, icim disim pizza makarna oldu:(Zaten bilirsin hic seeememmm

Esra dedi ki...

Nice mutlu yillara! :-)))

Oyku dedi ki...

Tesekkur ederimmmmm