26 Mart 2007 Pazartesi

Roma`da kiralik ev nasil bulunur?

Romaya geldikten birkac gun sonra ev aramaya da basladik. Cok sansliyiz ki Roma`da yasayan bir kac arkadasimiz bize nerden baslamamiz gerektigini konusunda yol gosterdi. Bende size anlatayim. Tabi anlatmakla yetmiyor insan yasayarak ogreniyor. Ama birkac ipucu her zaman ise yariyor.
Oncelikle eger elinizin altinda baglanabileceginiz bir internet yok ise en buyuk yardimciniz her sali ve cuma gunleri yayinlanan PORTAPORTESE gazetesi olacak. Kim ne derse desin en fazla ve en kaliteli ilani biz bu gazetede bulduk. Ilerde degisir mi bilemiyorum ama Mart 2007 fiyati 1 Euro. Bu gazetede kucuk bir bolum kiralik evlere ait. Kiralik evler sayfalari da 400 euro alti, 800 euro alti, 800 Euro ustu vs diye ayrilmis.
Ayrica eklemek isterim ki bakacaginiz 20 ilandan sadece 1 tanesi esyasiz kiralik olacak. Burada tam bir esyali kiralik ev deliligi var. Esyali evlerin de sadece 10 tanesinde 1 tanesinin yuzune bakabiliyorsunuz.

Eger internet kullanma sansiniz var ise benim en cok yararlandigim siteler:
http://www.portaportese.it/
http://www.casa.it/
http://www.soloaffitti.it/
http://www.mioaffitto.it/
http://www.tecnocasa.it/

Ayrica ilgilendiginiz bolgelerde gezinilere cikip sokaklara asilan ilanlara da bakmak ise yariyabiliyor. Bir de her bolgede bulunan emlakcilara ugrayip ihtiyacinizi bildirmeniz faydali olacaktir, fakat bilmenizde yarar var ki buradaki emlakcilar Istanbuldakilere gore son derece ilgisiz. Oyle pesinize dusup surekli sizi aramalarini ve surda ev var burda ev var demelerini beklemeyin ve kendiniz butun enerjinizi ev aramaya yoneltin.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

iyi günler öncelikle böyle güzel bir site yaptığınız için size teşekkür ederim ...size isterseniz ilkönce kendimi tanıtayım adım Eray 25 yaşındayım..Ben türkiyede kocaelide yaşamaktayım kocaeli üniversitesi fen edebiyat bölümü fizik bölümünü bitirdim...aynı zamanda yunanistan vatandaşlığına sahibim yani bir avrupa birliği vatandaşıyım... sizden bir konuda bilgi almak istiyorum...ben italyaya dil öğrenmek için gelmek istiyorum bunun için burda bir italyanca dil kursuna gidip biraz dili öğrenip sonrada italyaya geliştirmek amacıyla gelmek istiyorum fakat paramın bir kısmını kursa yatıracaım için italya için çok fazla param olmuyacak benim orda iş bulma şansım ne olur konaklama en ucuza nasıl yapabilirim kiralık evler en az aylık nekadar olur avrupa birliği vatandaşı olmam orda nasıl bir kolaylık sağlar orda bir üniversteye kayıt yaptırıp burs alabilirmiyim...umarım sorularımla siziz sıkmamaışımdır bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim...iyi günler diliyorum eray_giritli83@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz